Lia Savonea anunță la ce prevederi din OUG 7 renunță ministrul Justiției

79
1 minut de lectură

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a trimis Consiliului Superior al Magistraturii proiectul prin care modifică Ordonanța de Urgență 7, prin care s-au modificat legile Justiției și care a scos magistratura în stradă.

Prin noul proiect se abrogă prevederile referitoare la delegările în funcții și cea privind condiția bunei reputații a magistraților, a anunțat președintele CSM, Lia Savonea.

Procurorii din CSM au avut o întâlnire cu ministrul Tudorel Toader, care le-a transmis că va renunța la cinci dintre modificări.  

Savonea a recunoscut că membrii CSM nu au avut timp să citească proiectul lui Toader, dar că a văzut, totuși, că se va renunţa la criteriul bunei reputaţii pe baza căruia magistraţii puteau fi revocaţi din funcţii. În opinia Liei Savonea, noul proiect ”aduce unele clarificări substanţiale”.

OUG 7 i-a nemulțumit pe magistrații din toată țara care au ieșit pe treptele instanțelor și parchetelor pentru a protesta. Rând pe rând, adunările generale ale instanțelor și parchetelor din toată țara au decis suspendarea activității până la abrogarea ordonanței prin care s-au modificat legile Justiției, recent adoptate de parlament.


CSM va trimite proiectul de modificare a OUG 7 tuturor instanțelor și parchetelor după care, abia la aflarea răspunsului acestora, va da un aviz asupra sa.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele