Giganții chinezi de telefonie mobilă vor să dezvolte o platformă care să concureze cu Google Play

25
2 minute de lectură

Companiile Xiaomi, Huawei Technologies, Oppo și Vivo din China își unesc forțele pentru a crea o platformă ce va permite dezvoltatorilor din afara Chinei să posteze aplicații, într-o mișcare despre care analiștii spun că este menită să conteste dominanța Google Play, anunță Reuters, citat de Mediafax.

Cele patru companii sunt în curs de a forma Global Developer Service Alliance (GDSA). Platforma își propune să faciliteze dezvoltatorilor de jocuri, muzică, filme și alte aplicații să își comercializeze aplicațiile pe piețele internaționale.

GDSA era prevăzută a se lansa în martie, au spus surse apropiate, dar nu este clar cum va fi afectată de epidemia de coronavirus.

Un site prototip spune că platforma va acoperi inițial nouă regiuni, inclusiv India, Indonezia și Rusia.

Oppo și Vivo sunt deținute de producătorul chinez BBK Electronics. Toate cele patru companii au refuzat să comenteze.

Google, ale cărui servicii sunt interzise în China, a câștigat aproximativ 8,8 miliarde de dolari din magazinul Play în 2019, a declarat Katie Williams, analistă la Sensor Tower. De asemenea, Google vinde conținut precum filme, cărți și aplicații în magazinul Play și colectează un comision de 30%.

Împreună, cele patru companii au constituit peste 40% din livrările globale de telefoane în trimestrul IV al anului 2019, potrivit IDC. În timp ce Oppo, Vivo și Xiaomi au acces complet la serviciile Google pe piețele internaționale, Huawei a pierdut accesul anul trecut, după ce Statele Unite au interzis furnizorilor americani să vândă bunuri și servicii către companie, invocând securitatea națională.

De asemenea, Huawei dezvoltă propriul sistem de operare, Harmony, ca alternativă la Android de la Google.

Cu toate acestea, gestionarea alianței poate fi o provocare a spus Peng. „Executarea este dificilă, întrucât este greu de spus care companie atrage mai multă greutate și investește mai mult în ea. Nu am văzut că modelul de alianță a funcționat bine în trecut. “

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele