Google, acuzat de practici anti-gay

41
2 minute de lectură

Un popular site gay a acuzat Google de discriminare, după ce aplicația paginii sociale a fost eliminată de mai multe ori din Google Play, fără o avertizare prealabilă, informează BBC.

Hornet susține că Google angajează deseori moderatori din Malaysia, unde căsătoriile între persoane de același sex sunt interzise. O altă aplicație de dating pentru homosexuali a fost, de asemenea, blocată anul aceasta pe Google Play.

Google a refuzat să comenteze în legătură cu aplicații individuale, însă a negat că ar avea tendințe anti-LGBT.

Directorul executiv al Hornet, Christof Witting, s-a declarat îngrijorat de faptul că moderatori din Malaysia au autoritatea de a „înlătura aplicații LGBT din întreaga lume, fără avertisment“, având în vedere atitudinea țării lor față de drepturile comunității LGBT.

Într-unul din cazurile când aplicația a fost blocată, un moderator din Malaysia a verificat profiluri „din apropiere“ și a văzut fotografia unui bărbat la bustul gol. Imaginea nu încălca regulile stabilite de Google pentru conținutul de natură sexuală și nu a fost raportată la Hornet prin căile de moderare. Cu toate acestea, moderatorul a suspendat Hornet din Google Play.

În ianuarie, aplicația de dating pentru homosexuali Scruff a introdus reguli mai stricte pentru fotografii, interzicând imaginile în costum de baie, după ce aplicația fusese de mai multe ori suspendată de pe Google Play.

Potrivit lui Witting, actuala situație sugerează impunerea selectivă a unor rigori în cazul aplicațiilor LGBT. Directorul executiv al Hornet atrage atenția asupra faptului că aplicații precum Instagram, Tumblr și Twitter nu au fost vreodată suspendate, în pofida faptului că includ deseori conținut mult mai sugestiv din punct de vedere sexual.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele