Google: Viitorul jocurilor video constă în streaming

1 minut de lectură

Trendul streaming-ului online este unul evident, ținând cont de posibilitatea tot mai la îndemână de a asculta muzică sau a viziona filme pe internet. În acest context, Google consideră că tehnologiile companiei ar putea transforma cât de curând în realitate ideea jocurilor video puse la dispoziția utilizatorilor sub forma unui serviciu de streaming, relatează BBC.

Proiectul Google se numește Stadia iar calitatea unui astfel de serviciu depinde numai de viteza conexiunii la internet a utilizatorilor. Pentru gameri, acest lucru ar putea însemna eliminarea problemelor legate de limitările hardware-ului personal, care poate fi sub nivelul cerințelor de sistem ale unui joc, pentru că procesarea și rendering-ul s-ar realiza pe un server, utilizatorul primind doar imaginea și sunetul, întocmai ca în cazul unui clip pe YouTube.

Consolele de jocuri sunt scumpe, ca de altfel și calculatoarele optimizate pentru gaming, în timp ce costul jocurilor în sine este în medie de aproximativ 60 de dolari pe titlu.

Stadia ar putea elimina ambele costuri, înlocuindu-le cu abonamente, probabil de 15 – 30 de dolari pe lună. Cu toate acestea, titlurile majore ar putea presupune costuri suplimentare.

Liderul proiectului, Phil Harrison, a spus că a testat Stadia la calitate video 4K pe conexiuni de „circa 25mbps“. În comparație, Microsoft recomandă o viteză minimă de 3mbps pentru jocurile „tradiționale“ online.

În cazul Statelor Unite, 25mbps reprezintă peste dublul vitezei medii de conectare la internet.

Pentru România, această cerință nu ar constitui o problemă, având în vedere că țara noastră beneficiază de unele dintre cele mai rapide conexiuni la internet din Uniunea Europeană.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele