Transportatorii continuă protestele și joi

16
2 minute de lectură

Confederația transportatorilor COTAR a anunțat că vor avea loc proteste și joi, 21 martie, și amenință că dacă nu le sunt rezolvate revendicările vor organiza câte un miting de amploare în fiecare săptămână. La acțiunea de protest de joi vor participa, potrivit organizatorilor, circa 5.000 de mașini.

„Indiferent ce a anunțat Guvernul, în urma protestului organizat astăzi , noi vom ieși în stradă mâine, cu cele 5.000 de mașini din toată țara, pentru a arăta Guvernului că nu ne mai lăsăm păcăliți. Aceeași promisiune ne-a mai stopat acțiunile, trei ani la rând. Până când nu vedem în vigoare OUG promis , cu eliminarea sintagmei „în mod repetat” , cu trecerea activitații de” rent a car” la Ministerul Transporturilor , nu renunțăm la programul de proteste anunțat”, a precizat Vasile Ștefănescu, președinte COTAR.

„Coloana se va forma din fața Guvernului, până la Casa Presei. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, atât în București, cât și pe drumurile naționale, de unde vor veni coloane de mașini din toate regiunile. Dacă nici de această dată nu se va rezolva problema semnalată de noi, transportatorii rutieri autorizați de persoane, vom organiza un miting de amploare în fiecare săptămână, în perioada următoare.

COTAR cere Guvernului să rezolve cu celeritate această situație și să excludă falșii transportatori de pe drumurile României, așa cum sunt excluși falșii medici, falșii preoți sau falșii avocați, deoarece cei care practică pirateria în transporturi, fără licență și fără autorizație, nu sunt altceva decât falși transportatori de persoane.

Miercuri a avut loc un protest al Federaţiei Operatorilor Români de Transport, în Piaţa Victoriei. O delegație a FORT a discutat cu ministrul Transportatorilor Răzvan Cuc. La protestul au participat şi membri ai federației din întreaga ţară, prezenţi la manifestare cu autobuze, autocare și autoturisme.

Lidia Truică
Jurnalist cu 27 de ani de experiență, din care 23 în presa economică. A debutat în presă in 1993 ca jurnalist la cotidianul Evenimentul Zilei și a continuat să lucreze în mai multe instituții de presă abordând domenii precum agricultura, energie, sanatate.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele