Grupurile din Parlamentul European și-au împărțit comisiile de specialitate

35
2 minute de lectură

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a anunțat că în viitoarea legislatură a Parlamentului European grupul PPE a obținut președinția a șapte comisii, grupul socialiștilor și democraților a obținut cinci comisii, iare grupul „Reînnoim Europa” a trei comisii.

„Grupurile politice din Parlamentul European au repartizat președințiile comisiilor de specialitate. Grupul PPE, ca cel mai mare grup din Parlament, a obținut președinția a 7 comisii, Grupul Socialiștilor a obținut 5 comisii, iar Renew a obținut 3 comisii. Este foarte bine că PPE a obținut conducerea Comisiei pentru afaceri externe pentru că acest lucru ne va ajuta inclusiv în sprijinirea mai puternică a Republicii Moldova. Este foarte bine că am obținut conducerea Comisiei pentru industrie. În această Comisie, PPE va apăra sectorul industrial european și locurile de muncă ale românilor și europenilor. Este foarte bine că am obținut conducerea Comisiei pentru control bugetar. În felul aceste ne asigurăm că fondurile europene sunt cheltuite bine și în deplină transparență”, a scris Siegfried Mureșan, joi, pe Facebook, citat de Mediafax.

Eurodeputatul liberal a adăugat că funcțiile vor fi alocate europarlamentarilor PPE săptămâna viitoare.

„Săptămâna viitoare aceste funcții vor fi alocate europarlamentarilor din Grupul PPE. Noi, delegația română din Grupul PPE, suntem a treia cea mai mare delegație. Negociem intens in aceste săptămâni la nivelul Grupului PPE. Sunt încrezător că săptămâna viitoare vă vom putea da alte vești bune despre funcțiile importante în Parlamentul European obținute de membrii delegației române”, a conchis Siegfried Mureșan.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele