Guvernul britanic le recomandă cetățenilor să evite călătoriile în Irak și Iran

14
2 minute de lectură
Foto: Pixabay

Guvernul de la Londra le-a recomandat cetățenilor britanici să evite călătoriile în Irak și Iran, care nu sunt absolut necesare, după ce generalul iranian Qasem Soleimani a fost ucis într-un atac aerian american, transmite Mediafax.

Urmăriți-ne și pe Facebook.

„Având în vedere tensiunile crescute în regiune, Ministerul de Externe sfătuiește cetățenii să nu călătorească în Irak, cu excepția regiunii Kurdistanului din Irak, și să ia în considerare cu atenție dacă este esențial să călătorească în Iran”, a afirmat ministrul britanic Dominic Raab, potrivit unui comunicat.

Numeroase țări, inclusiv România, au recomandat propriilor cetățeni să fie prudenți în cazul călătoriilor în Irak și Iran, iar Statele Unite au îndemnat proprii cetățeni să părăsească “imediat” Irakul, în contextul în care regimul de la Teheran a promis că va răzbuna asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani, liderul Forței Quds.

SUA detașează mii de trupe în Orientul Mijlociu pe fondul tensiunilor cu Iranul

Statele Unite trimit aproape 3.000 de trupe suplimentare în Orientul Mijlociu din a 82-a Divizie aeriană, ca măsură de precauție pe fondul amenințărilor tot mai mari la adresa forțelor americane din regiune, a anunţat vineri Pentagonul.

Un înalt oficial al SUA a declarat sub anonimat că sunt luate în calcul detaşări suplimentare de trupe din SUA, inclusiv trimiterea de elemente ale Brigăzii Aeriene 173 din Europa pentru activități precum protecția ambasadei sale din Liban, potrivit Mediafax.

Măsurile SUA vin după ce Iranul a promis răzbunare în urma unui atac aerian american în Bagdad de vineri în care a fost ucis Qassem Soleimani, cel mai de seamă comandant militar al Teheranului și arhitectul influenței iraniene în creștere în Orientul Mijlociu.

Atacul de peste noapte, autorizat de președintele Donald Trump, a reprezentat o escaladare dramatică într-un „război din umbră” în Orientul Mijlociu între Iran și Statele Unite și aliații săi, în principal Israel și Arabia Saudită.

Urmăriți-ne și pe Facebook.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele