Guvernul britanic va plăti 80% din salariile angajaților afectați de răspândirea coronavirusului

138
2 minute de lectură
Britain's Prime Minister Boris Johnson during a speech on domestic priorities at the Science and Industry Museum in Manchester, England, Saturday July 27, 2019. Economists have warned that leaving the European bloc without an agreement in under 100-days would disrupt trade to impact on finances and investment. (AP Photo/Rui Vieira)
Foto: AGERPRES

Premierul britanic, Boris Johnson, a decis vineri subvenționarea salariilor oricărui lucrător care se confruntă cu șomajul tehnic din cauza pandemiei de coronavirus. Anunțul vine după ce guvernul a dispus închiderea restaurantelor, cafenelelor și a pub-urilor, în încercarea de a opri răspândirea Covid-19.

De asemenea, Executivul a anunțat un set de măsuri financiare „fără precedent”, pentru menținerea economiei pe “linia de plutire”.

Ministrul finanțelor, Rishi Sunak, a declarat reporterilor că guvernul va acoperi 80% din salariile lucrătorilor pentru cel puțin următoarele trei luni până la un maxim de 2.500 de lire sterline pe lună, ceea ce este mai mult decât venitul mediu.

Sunak a afirmat că măsurile se vor aplica tuturor companiilor, fie mari sau mici. Măsura a făcut parte dintr-un pachet mai mare de salvare al întreprinderilor britanice, incluzând scutiri fiscale în valoare totală de 30 de miliarde de lire sterline și împrumuturi fără dobândă de până la 12 luni.

Vorbind în timpul ședinței sale zilnice de pe Downing Street, Boris Johnson a spus că „spunem în mod colectiv cafenelelor, pub-urilor, barurilor și restaurantelor să se închidă în această seară de îndată și să nu se mai deschidă mâine, deși să fie clar, ele pot continua să ofere servicii”.

Alte locuri publice, inclusiv cluburi, centre de agrement și săli de sport, au fost, de asemenea, solicitate să închidă vineri.

O recesiune profundă se dezvoltă pe măsură ce activitatea din întreaga economie se oprește.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele