Guvernul May va relua negocierile cu laburiștii pe tema Brexitului

18
LONDON, ENGLAND - MARCH 25: British Prime Minister, Theresa May leaves Downing Street following a cabinet meeting on March 25, 2019 in London, England. British Prime Minister Theresa May is facing increased pressure resign as she continues her attempts to pass a Brexit deal through parliament. (Photo by Leon Neal/Getty Images)
Foto: Getty Imageas

Negocierile dintre Guvernul britanic și Partidul Laburist cu privire la posibilitatea unui plan de compromis în perspectiva Brexitului vor fi reluate, a anunțat Jeremy Wright, ministrul britanic pentru Cultură, Media și Sport, citat de The Guardian.

Discuțiile vor fi reluate astăzi, după impasul în care ajunseseră vineri, laburiștii exprimându-și frustrările cu privire la comunicarea cu miniștrii Cabinetului Theresa May.

„Discuțiile cu Partidul Laburist nu sunt încheiate și cred că vor fi reluate astăzi. Toată lumea trebuie să accepte un compromis, nu doar Guvernul“, a spus Wright. „Premierul a obținut ceea ce eu consider a fi un acord bun, însă este evident că Parlamentul nu este încă pregătit să accepte acest acord, așa că trebuie să găsim o cale alternativă. Din acest motiv sunt necesare aceste discuții“, a explicat oficialul.

May se confruntă cu presiuni intense din partea miniștrilor și a parlamentarilor pro-Brexit care-i solicită să nu accepte compromisuri în anumite chestiuni, cum ar fi condiția principală pe care laburiștii încearcă s-o impună: o uniune vamală permanentă post-Brexit cu Uniunea Europeană.

Întrebat dacă ar putea accepta uniunea vamală, Wright a replicat: „Nu se pune problema ce aș putea accepta eu personal. Important este ce plan am putea trasa astfel încât să se bucure de susținere în Camera Comunelor. Încă nu știm la ce concluzie vor ajunge negocierile“.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele