Guvernul sesizează vineri Curtea Constituțională pe tema remanierii

38
1 minut de lectură

Guvernul va sesiza vineri Curtea Constituțională împotriva președintelui Klaus Iohannis pentru că șeful statului a amânat luarea unei decizii privind remanierea guvernului. Decizia a fost luată după o întâlnire pe care premierul Viorica Dăncilă a avut-o, la parlament, cu președintele PSD Liviu Dragnea. La întâlnire a participat și Olguța Vasilescu, nominalizata de la Dezvoltare.

”Ne vedem obligați să facem această sesizare la CCR”, a spus premierul Dăncilă după întâlnirea cu Liviu Dragnea în biroul lui de președinte al Camerei Deputaților.
Dăncilă a spus că a avut o discuție telefonică cu președintele Iohannis, care i-a transmis că mai analizează și săptămâna viitoare propunerile PSD pentru Ministerul Dezvoltării și Ministerul Transporturilor.

Dăncilă a evitat să spună dacă crede că președintele Iohannis ar încălca Constituția: ”(…) nu știu dacă o încalcă. Probabil și dânsul este documentat și va face tot ce este posibil să nu o încalce. Importantă este responsabilitatea pe care o avea acum, în prag de preluare a președinției Consiliului Uniunii Europene. Eu cred că acest lucru impune mai multă responsabilitate din partea tuturor. Nu este un examen pe care-l dă guvernul României sau Viorica Dăncilă. Este un examen pe care îl dă România și, de modul în care vom gestiona preluarea și exercitarea președinției, vom fi toți judecați, noi, ca țară”.

Miercuri seară ministrul Justiției Tudorel Toader a anunțat că a terminat de redactat textul sesizării CCR.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele