Guvernul ține ședință luni, Iohannis continuă consultările

22
2 minute de lectură

Cabinetul Dăncilă a programat mâine o ședință de Guvern, în paralel cu derularea consultărilor declanșate de președintele Klaus Iohannis pentru formarea unui nou Guvern. Șeful statului a precizat că va desemna un alt premier, cel târziu marți, potrivit Mediafax.

Pe ordinea de zi a reuniunii de luni a Guvernului apar două proiecte de hotărâre, o notă, precum și raportul de activitate pe anul 2018 al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), potrivit unui comunicat de presă.

Cel mai important document în discuție va fi raportul de activitate pe anul 2018 al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Pe agenda Guvernului se află un proiect de hotărâre privind înscrierea unui imobil, situat în comuna Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi darea acestuia în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, pentru actualizarea valorii de inventar a imobilului 1568 aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale şi modificarea anexei nr.4 la Hotărârea Guvernului nr.1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului

Un alt proiect de hotărâre vizează înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului a unor construcţii şi darea acestora în administrarea Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sibiu.

Executivul va mai lua, luni, în discuție o notă privind transmiterea unei cereri către Consiliul Local al Municipiului Drobeta Turnu-Severin, în scopul emiterii unei hotărâri care are ca obiect trecerea unui imobil – teren cu suprafaţa de 7.503 mp, situat în Municipiul Drobeta Turnu-Severin, Str.Serpentina Roşiori nr.1-3, Judeţul Mehedinţi, din domeniul public al Municipiului Drobeta Turnu-Severin în domeniul public al statului, în vederea dării lui în administrarea Tribunalului Mehedinţi, pentru construirea Palatului de Justiţie Mehedinţi (Sediu Tribunalul Mehedinţi şi Judecătoria Drobeta Turnu-Severin).

Încrederea Guvernului a fost retrasă, după adoptarea moțiunii de cenzură, în plenul reunit de joi al Parlamentului. Klaus Iohannis a avut consultări, vineri, la Cotroceni, cu partidele parlamentare în vederea formării unui nou Guvern. Social-democrații nu au participat la consultările cu președintele României.

Șeful statului a precizat, la finalul consultărilor, că cel târziu marți va desemna un premier care va veni în Parlament cu o propunere de Guvern. Președintele Iohannis a adăugat că nu va desemna un prim-ministru de la PSD, anunță Mediafax.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele