Guvernul va majora salariul minim brut la 2230 de lei | Salariul minim net va ajunge la 1297 de lei

74
1 minut de lectură

Urmăriți-ne și pe Facebook

Executivul a adoptat, vineri, o hotărâre de guvern care majorează salariul minim brut pentru anul viitor la 2230 lei, cel net urmând să fie de 1297 de lei, adică o majorare de 83 de lei, a anunțat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

„În ședința de guvern de astăzi (vineri – n.r.) Cabinetul a fost de acord să adoptăm hotărârea de guvern privind stabilirea cuantumului salariului minim garantat în plată pentru 2020, anume am aprobat HG care prevede salariul minim pentru 2020 – este vorba de salariul fără studii superioare, acela rămânând în cuantumul anului în curs – să fie de 2230 de RON, respectiv aceasta rezultă într-un venit mediu de 1297, ceea ce înseamnă o creștere de 83 de RON pentru fiecare salariat”, a anunțat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Ea a precizat că majorarea salariului minim s-a făcut în urma unei analize care arată că această creștere a ținut cont de rata inflației și de indicele de productivitate.

„Atât eu cât și colegii mei am fost implicați în consultări active cu toți partenerii sociali”, a mai spus ministrul Muncii.

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele