Hammond: Este „fizic imposibil” ca Marea Britanie să părăsească UE în 29 martie

38
1 minut de lectură


Este „fizic imposibil” ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană la termenul stabilit, 29 martie, deoarece nu mai este suficient timp pentru procedurile legislative, de declarat Philip Hammond, ministrul britanic de Finanțe, citat de BBC.

Chiar dacă parlamentarii vor aproba Acordul Brexit negociat de Theresa May în următoarele zile, va fi nevoie de o prelungire de scurtă durată, a spus Hammond.

În plus sunt puține șanse ca Acordul să fie aprobat când va fi prezentat pentru a treia oară în fața Camerei Comunelor, deși mai mulți parlamentari au anunțat că își vor schimba votul negativ, a adăugat Hammond.

Acordul Brexit negociat de premier a fost respins deja de două ori de Parlamentul britanic. Theresa May ar urma să propună din nou Acordul în fața Camerei Comunelor, săptămâna viitoare.

Camera Comunelor a aprobat, joi seară, planul Guvernului Theresa May de a solicita amânarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană până cel puţin pe 30 iunie. Potrivit moţiunii, Guvernul Theresa May va încerca să obţină aprobarea UE pentru amânarea Brexit până cel puţin pe 30 iunie dacă Parlamentul britanic va adopta un acord de retragere până miercurea viitoare.


LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele