Hotelierii din Republica Moldova vor să învețe de la afaceriștii români

16
3 minute de lectură

Federația Patronatelor din Turismul Românesc anunță un partenierat al hotelierilor din Republica Moldova cu cei din România, de la care să învețe metodele de management folosite în cadrul diferitelor departamente precum vânzări, rezervări, promovare, dar și lucrul cu personalul, transmite Mediafax.

Comunicatul Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) precizează că în aceste zile, o delegație din Republica Moldova a vizitat mai multe unități de cazare din București și că FPTR a organizat cu această ocazie un al doilea infotur pentru Asociația Hotelierilor din Republica Moldova, acestia fiind interesați să cunoască dotările camerelor și facilitățile acordate de hotelurile românești, dar și metodele de management folosite în cadrul diferitelor departamente.

„Pentru început, partenerii noștri din Republica Moldova doar au vizitat hotelurile, urmând ca anul viitor să facă școlarizare practică. În Republica Moldova nu sunt multe lanțuri hoteliere, motiv pentru care hotelierii din această țară, cei care vor să ajungă la nivel european, s-au gândit că cel mai bine ar fi să învețe de la noi, pentru că hotelurile românești sunt competitive pe piața europeană. Această acțiune este susținută financiar integral de membrii FPTR printre care se numără și SKAL International București. Am ales această perioadă în mod special, pentru a sărbători, împreună cu colegii noștri moldoveni, Ziua Unirii Principatelor Române”, a declarat Dragoș Răducan, prim-vicepreședinte executiv al FPTR.

Delegația a fost formată din 20 de reprezentanți ai hotelurilor din Republica Moldova.

„Scopul acestui infotur constă în continuarea promovării și dezvoltării parteneriatului turistic dintre Republica Moldova și România pe segmentul hotelier, eficientizării dialogului profesionist dintre hotelieri, dar și familiarizării hotelierilor moldoveni cu cele mai bune practici și tehnici de management folosite în administrarea business-ului hotelier din Romania” a mai declarat și Stanislav Rus, Președintele Asociației Naționale a Hotelurilor și Restaurantelor din Republica Moldova.

În cadrul infoturului din perioada 24-27 ianuarie, hotelierii din Republica Moldova au vizitat 14 hoteluri de 4 și 5 stele, atât ale lanțurilor internaționale, cât și investiții românești.

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) este singura federație reprezentativă la nivel de sector de activitate „turism, hoteluri, restaurante”, având în componență angajatori care asigură venituri salariale pentru 73.752 de persoane şi deţine peste 80% din cifra de afaceri a acestui domeniu de activitate.

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele