Huawei a dat în judecată Administrația americană

17

Huawei, gigantul chinez din domeniul tehnologiei telecomunicațiilor, a anunţat astăzi că a dat în judecată Guvernul american, contestând o lege care interzice agențiilor federale să achiziționeze produsele companiei, relatează CNN.

Este cea mai agresivă mișcare de până acum a companiei Huawei, de a lupta împotriva administrației Trump, care susține că tehnologiile folosite de producătorul de echipamente de telecomunicații şi smartphone-uri reprezintă o amenințare la adresa securității globale.

Compania a anunţat că a intentat un proces prin care solicită unui tribunal federal american modificarea unei prevederi din Legea privind autorizarea apărării naționale, care a fost adoptată în luna august. Huawei pretinde că o parte din lege încalcă Constituția Statelor Unite, prin faptul că a scos în evidenţă un individ sau un grup pentru a fi pedepsiți fără a fi judecat în prealabil.

„Această interdicție este nu numai ilegală, ci și restricționează Huawei să se angajeze într-o concurență loială, dăunând în cele din urmă consumatorilor din SUA“, a declarat vicepreședintele Huawei, Guo Ping, într-o conferință de presă la sediul companiei din orașul chinez Shenzhen.

Legislația interzice în mod expres agențiilor guvernamentale să utilizeze tehnologia Huawei și a rivalului său mai mic din China, ZTE.

„Congresul american a eșuat în mod repetat să prezinte dovezi care să susțină restricțiile asupra produselor Huawei. Suntem obligați să luăm această acțiune legală ca pe o normală și ultimă soluție“, a afirmat Guo.

Huawei este una dintre cele mai mari companii din domeniul tehnologiei din China și un jucător-cheie în lansarea globală a rețelelor wireless super-rapide 5G. Telefoanele sale inteligente concurează la nivel global cu cele ale Apple și Samsung.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele