Huawei lansează telefonul „anti-Google”

81
2 minute de lectură
Foto: Getty Images

Noul telefon Huawei Mate 30 este pe punctul de a fi scos la vânzare, dar nu va veni cu aplicaţii ca YouTube, Gmail sau Google Maps, potrivit CNN, transmite Mediafax.

Compania chineză va lansa cel mai recent smartphone al său, Mate 30, la München în Germania, spre sfârșitul acestei luni. Va fi prima serie de smartphone-uri Huawei care intră pe piață de când compania a fost plasată pe lista neagră de comerț a Statelor Unite, care i-a întrerupt accesul la aplicațiile și serviciile Google pentru produsele ulterioare.

În mai, Washington a plasat Huawei pe o listă care interzice companiilor americane să-i vândă tehnologie și produse software. Aceasta a însemnat că Huawei nu mai putea face afaceri cu furnizori cheie precum Intel, Micron, Qualcomm sau parteneri software precum Google și Facebook.

Huawei a anticipat ameninţarea și şi-a asigurat stocuri de componente, dar nu a putut asigura produse software. Compania licenția soft-uri Google pentru mai multe smartphone-uri înainte de a fi plasată pe lista neagră a SUA, dar nu a mai putut realiza acest lucru pentru seria Mate 30.

Compania și-a dezvoltat propriul sistem de operare numit Harmony, pe care l-a prezentat luna trecută.

Mate 30 ar putea fi lansat cu Android, întrucât sistemul de operare este open source. Însă acesta nu va avea acces la aplicații populare ca YouTube, Google Maps și Gmail, sau Google Play Store, de unde utilizatorii Android pot cumpăra aplicații noi. Fără aceste servicii, dispozitivele Huawei devin mult mai puțin atractive pentru utilizatorii de smartphone-uri de pe piețele din afara Chinei, acolo aplicațiile Google fiind deja în mare parte blocate.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele