Hyundai și Kia, investigate în SUA după ce mai multe autoturisme au luat foc

59
1 minut de lectură

Autoritățile americane vor investiga aproape trei milioane de autoturisme Hyundai și Kia, după ce mai multe vehicule au luat foc în condiții de exploatare normală.

Ancheta va fi condusă de Administrația Siguranței Traficului pe Autostrăzile Naționale (NHTSA), în urma a mii de sesizări cu privire la incendii declanșate la bordul unor vehicule altfel decât în condiții de accident, relatează BBC.

Un om a fost ucis și peste 100 au fost răniți în astfel de incidente. Producătorii de autoturisme sud-coreeni au mai fost în atenția autorităților americane.

Potrivit NHTSA, din 2015, incendiile și unele probleme la motor au afectat aproximativ șase milioane de vehicule Hyundai și Kia, iar până-n prezent doar 2,4 milioane au fost rechemate în service.

Noua investigație vizează modelele Hyundai Sonata și Hyundai Santa Fe, precum și Kia Optima, Kia Sorento și Kia Soul.

În timp ce în incidentele anterioare flăcările s-au declanșat la motor, „noua investigație nu se rezumă la componentele motorului și ar putea viza mai multe sisteme și componente“, a anunțat NHTSA.

Ambele companii au anunțat că vor coopera cu investigația.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele