Mai mulți soldați pakistanezi, uciși într-un schimb de focuri la granița cu India

44
1 minut de lectură

Cel puțin trei soldați au fost uciși și unul a fost rănit într-un schimb de focuri ce a avut loc astăzi în regiunea disputată Kashmir, la granița cu India, informează Armata pakistaneză, citată de Mediafax.

Schimbul de focuri dintre forțele pakistaneze și cele indiene a avut loc în zona Liniei de Control (granița de facto dintre Kashmirul indian și cel pakistanez, n.r.) și vine în contextul unei situații tensionate la granița dintre cele două puteri nucleare. Soldații au fost uciși în regiunea Rawalakot din Kashmirul pakistanez.

Confruntarea armată vine la doar o zi după ce o persoană a fost ucisă și cinci au fost rănite în urma unui bombardament desfășurat de India în regiunea Nezapir din Kashmirul pakistanez.

Situația în Kashmir, regiune disputată de India și Pakistan, continuă să fie foarte tensionată, mai ales după ce un atac sinucigaș a ucis 42 de soldați indieni în februarie, în Pulwama. Autoritățile indiene au învinuit Islamabadul că protejează gruparea armată Jaish-e-Muhammad, care a revendicat atacul, și a lansat un raid aerian pe teritoriul Pakistanului, mișcare ce a adus cele două puteri nucleare aproape de un nou război.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele