Iohannis, atac la PSD în ședința Parlamentului

279
Foto: Bogdan Cristel
1 minut de lectură

Președintele Klaus Iohannis a declarat astăzi, în ședința solemnă a Parlamentului cu ocazia aniversării a 15 ani de la aderarea la NATO, că guvernarea PSD nu se ridică la nivelul momentului și fragilizează statul de drept prin măsurile adoptate.

„Atacul fără precedent în ultimii 30 de ani a majorității PSD la adresa statului de drept riscă să fragilizeze statutul țării noastre în Alianța Nord-Atlantică și UE. Modificarea legilor în folosul unor persoane, demagogia, atacul la stabilitatea economică, creșterea inflației și devalorizarea monedei, lipsa de profesionalism, acestea sunt realele politici ale guvernării PSD“, a declarat Klaus Iohannis, citat de Mediafax.

Discursul său a dus la reacții negative în rândul parlamentarilor puterii și a atras aplauze din partea Opoziției.

„Guvernarea PSD e sinonimă cu diletantismul și vulnerabilizează România. Această guvernare eșuată este un risc pentru țară. […] Dacă adăugăm și incapacitatea de a moderniza legislația în domeniul securității naționale avem doar câteva aspecte care arată incompetența PSD și o profundă neînțelegere în ceea ce înseamnă să conduci un stat. Ca președinte am responsabilitatea de a veghea la buna funcționare a autorităților publice. Este atribuția mea să atrag atenția că o guvernare bună reprezintă o garanție de securitate pentru România. Această guvernare eșuată reprezintă un risc pentru țară. […] Este nevoie de o coeziune politică internă“,a mai spus Iohannis.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele