Ikea își mută în Europa producția din Statele Unite

59
1 minut de lectură

Ikea își va închide singura fabrică de mobilă din Statele Unite. Compania suedeză va opri în decembrie producția la fabrica din Danville, Virginia, și își va muta producția în Europa, unde costurile de producție vor fi mai mici, relatează CNN.

„Am făcut toate eforturile să îmbunătățim și să menținem competitivitatea acestei fabrici, însă, din păcate, costurile implicate nu ne permit continuarea producției la Denville“, a explicat managerul local, Bert Eades, prin intermediul unui comunicat.

Deschisă în 2008, fabrica de la Danville are 300 de angajați. 

Ikea își justifică decizia prin prețurile materiei brute, mai scumpă în Statele Unite comparativ cu Europa. Ikea are fabrici în mai multe țări europene, între care Polonia, Rusia și Suedia.

Senatorul democrat din Virginia Tim Kaine, anunța în 2018, într-o postare pe Twitter, că munictorii de la fabrica din Danville sunt îngrijorați de modul cum tarifele vor afecta costurile. Potrivit lui Kaine, fabrica importă o mare parte dintre materiale.

După o vizită a senatorului la fabrică, Administrația Donald Trump a impus tarife la MDF-ul importat din China, material de bază pentrtu Ikea.

Ikea a anunțat marți că decizia de a închide fabrica nu are legătură cu tarifele, în condițiile în care fabrica din Danville folosește MDF provenit din Statele Unite.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele