IKEA România a înregistrat pierderi de 1,7 mil. euro

103
2 minute de lectură
Sursă: Agerpres

IKEA România, subsidiara locală a retailerului suedez de mobilă şi decoraţiuni cu acelaşi nume, a terminat anul 2018 cu o pierdere netă de 8 milioane de lei (1,7 mil. euro), faţă de un profit net de 24,2 milioane de lei (5,2 mil. euro) în anul anterior, anunță Ziarul Financiar, citat de Mediafax.

Pierderile vin în contextul în care compania a început la finalul anului 2017 construcţia celui de-al doilea magazin din România, situat în zona Pallady din Capitală. Magazinul a fost deschis în luna iunie a acestui an după o investiţie de 90 de milioane de euro. În cadrul magazinului lucrează 600 de oameni, iar în total în România activează peste 1.200 de persoane, potrivit celor mai recente date de la Ministerul de Finanţe.

IKEA Pallady este al doilea magazin deschis de compania suedeză pe piaţa locală, primul fiind situat în nordul Capitalei. Acesta este cel mai mare magazin din sud-estul Europei al companiei, având o suprafaţă de 37.000 de mp.

Anul trecut, IKEA România, practic doar magazinul din Băneasa, a avut o cifră de afaceri de aproape 680 de milioane de lei (146 mil. euro), în creştere cu aproape 8% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe. IKEA a intrat în România în 2007, în sistem de franciză.

Ulterior, în 2010, magazinul din Băneasa a fost cumpărat de firma-mamă din Suedia. Conform surselor ZF, IKEA a cumpărat un teren în Timişoara pentru a deschide un magazin. În plus, compania se extinde prin puncte de colectare în marile oraşe din ţară.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele