Încă o victorie a aripii Barna. USR și-a clarificat doctrina

81
2 minute de lectură
Foto: Bogdan Cristel
Referendumul privind poziționarea doctrinară a USR s-a încheiat sâmbătă. Majoritatea votanților au votat în favoarea definirii partidului ca fiind unul de centru dreapta.

Astfel, 11.047 membri USR (adică 91,25% din voturi) au fost în favoarea clarificării doctrinare. Referendumul a avut cea mai mare participare din istoria consultărilor electronice interne ale USR, în total exprimându-și votul 12.106 membri USR (recordul anterior era de 9.654 voturi la o consultare din noiembrie 2019). În USR sunt 21483 membri cu drept de vot.

Cvorumul necesar validării votului intern a fost de 10.743 de voturi, iar prezența la finalul perioadei de votare a fost de peste 56%. Referendumul a fost convocat la inițiativa președintelui USR Dan Barna și a s-a desfășurat pe parcursul a șapte zile începând din 1 februarie.

„Nu este o schimbare de poziție ci o consolidare a ei. Atunci când am fost ales președinte, am spus că suntem un partid de centru dreapta și tot ce am făcut în ultimii ani a fost în acest spirit. Am luptat pentru stat de drept, libertăți civile, libertate economică și o aliniere fermă la valorile europene și euro-atlantice. Succesul acestui exercițiu de consultare internă vine să confirme dorința și curajul membrilor USR de a continua și a-și asuma această direcție. Este un pas necesar și așteptat în direcția consolidării unui partid care va avea un cuvânt important de spus în viitoarea guvernare”, a spus Barna.

Președintele USR a adăugat că prioritatea numărul unu pentru partid în acest moment este pregătirea alegerilor locale și parlamentare, iar poziționarea ideologică ajută partidul în dialogul permanent pe care îl poartă cu românii.

Sâmbătă au loc ședințe separate ale conducerilor USR și PLUS pentru a decide când și cum va avea loc fuziunea celor două formațiuni.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele