Încep discuțiile dintre USR-PLUS și PNL pentru desemnarea unui candidat comun

32
3 minute de lectură
Foto: Moise Guran/Facebook

Luni, deputatul Ionuț Moșteanu, purtător de cuvânt al Alianței USR-PLUS, a anunțat că liderii formațiunii vor discuta cu reprezentanții PNL pentru desemnarea unui candidat comun la alegerile locale de anul acesta, în contextul recentului sondaj de opinie care favorizează această posibilitate.

„Vom avea discuții și cu PNL”, a răspuns Ionuț Moșteanu, întrebat dacă USR-PLUS a discutat cu partidele de dreapta pentru a desemna un candidat comun la alegerile locale.

Potrivit lui Dan Barna, Moise Guran se numără printre personalitățile publice care se vor implica în activitatea politică a Alianței USR-PLUS.

„Sunt discuții deschise cu Moise Guran și cu alte persoane din spațiul public pentru a veni în acest proiect al Alianței”, a declarat liderul USR.

Europarlamentarul Dragoș Tudorache, desemnat coordonator tehnic al Alianței politice, a explicat deciziile luate în cadrul ședinței Birourilor Naționale ale celor două partide. Deciziile au vizat procesul de desemnare a candidaților comuni în țară și comunicarea celor două formațiuni politice în privința guvernării actuale.

„Astăzi am avut o decizie în privința operaționalizării echipei executive a Alianței. Două obiective foarte clare pe care le-am trasat de azi. Primul este acela al unei echipe tehnice care să ajute filialele locale în perioada următoare să se îndrepte către decizii și acorduri în ceea ce privește desemnarea candidaților comuni ai Alianței pentru pregătirea alegerilor locale. Al doilea obiectiv, vrem să începem să pregătim guvernarea și pentru aceasta vom încerca la nivelul echipei executive o aliniere pe partea programelor politice. Avem deja o comisie comună a politicilor publice. Vom crește ritmul în această comisie. Vom pune împreună și o echipă executivă de comunicatori, de vectori de imagine care să intre într-o logică de opoziție activă, pozitivă la actuala guvernare cu soluții de politici publice pe toate subiectele”, a explicat Tudorache.

Dacian Cioloș a declarat, duminică, referitor la faptul că PNL vrea candidat propriu la Primăria Capitalei, că liberalii ar trebui să își amintească că au pierdut alegerile la București, în vara anului 2016, pentru că nu a existat un candidat comun al Opoziției la PMB. Liderul PLUS le-a propus liberalilor, cât și PMP să decidă un candidat comun la Primăria Capitalei.

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că PNL va avea un candidat propriu în cursa pentru Primăria Capitalei, iar acesta va fi desemnat în urma unei cercetări sociologice ample și în urma unei testări a potențialilor membri eligibili pentru poziție.

Nicușor Dan este candidat independent susținut de USR București la Primăria Capitalei.

Și Gabriela Firea a anunțat că va candida pentru un nou mandat de primar general. La rândul său, Vlad Voiculescu este candidatul desemnat de PLUS.

Theodor Paleologu va candida la PMB din partea PMP, însă a spus că îl va susține pe Nicușor Dan la alegerile pentru Primăria Generală a Capitalei, dacă nu se va reveni la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Urmăriți-ne și pe Facebook.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele