Informații oficiale | Pe unde a ieșit Plahotniuc din Republica Moldova pentru a-și șterge urmele

250
Vladimir Plahotniuc Sursa: Facebook

Ministrul de Interne de la Chișinău, Andrei Năstase, a declarat că din datele deținute de instituția pe care o conduce rezultă că Ilan Șor nu ar fi părăsit țara. Ar fi făcut-o, în schimb, Vlad Plahotniuc, care a ieșit din Republica Moldova prin Ucraina și ulterior s-a îndreptat spre Londra.

„Din informațiile operative pe care le avem, Vladimir Plahotniuc a părăsit Republica Moldova pe data de 14 iunie, cu un automobil de marca Mercedes prin Transnistria, a ajuns într-un oraș din Ucraina, a luat un avion până într-un alt oraș din Ucraina, iar de acolo a plecat la Londra. Plahotniuc și-a comandat un charter care l-a așteptat pe aeroportul Chișinău, dar probabil din frica că ar putea fi oprit, a renunțat la acea cursă charter și a plecat prin Ucraina”, a declarat Andrei Năstase pentru UNIMEDIA.

Cu privire la situația Ilan Șor, Andrei Năstase a arătat că „încă se investighează. Cunoaștem că are interdicție de a părăsi Moldova, investigăm să vedem dacă a încălcat sau nu acest regim de interdicție”.

Precizările vin în contextul în care președintele Igor Dodon a afirmat că Șor ar fi părăsit țara alături de Plahotniuc. Pe de altă parte, Ziarul Național a scris că Ilan Șor nu ar fi plecat din Republica Moldova, fiind chiar văzut într-o localitate din raionul Orhei.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele