Invitație la protest, față de demiterea șefului Băncii Naţionale de Gene

129
2 minute de lectură
Primarul Buzăului, Constantin Toma Sursa: Facebook

Primarul din Buzău, Constantin Toma, cheamă localnicii, printr-o postare pe Facebook, să participe la un protest față de demiterea directorului Băncii Naţionale de Gene. Mitingul va avea loc duminică în Piața Daciei din Buzău, conform Mediafax.

„Invitație la miting în Piața Daciei din Buzău, duminică, 15 decembrie 2019, ora 11.00 pentru susținerea domnului Costel Vînătoru și a Băncii de Resurse Genetice Vegetale”, a scris primarul din Buzău, Constantin Toma, pe rețeaua de socializare.

Potrivit acestuia, în septembrie 2019, s-a înființat, prin Hotărâre de Guvern, Banca Națională de Gene a României pentru legumicultură, floricultură, plante medicinale și aromatice, avându-l ca director pe cercetătorul Costel Vînătoru, șeful Laboratorului de genetică din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, cea mai veche instituție de acest fel din România.

„Această bancă de gene înființată la inițiativa cercetătorului Costel Vînătoru este o instituție esențială pentru viitorul alimentației sănătoase a poporului român. Scopul ei este de a prezerva comoara genetică vegetală a României, adică legumele românești sănătoase și cu gust, pentru că, azi, acestea se află într-un mare pericol, ocupând doar 5% din piață, restul fiind legume din import, mult mai slabe calitativ. Joi noapte, ca hoții, Ministrul Agriculturii, domnul Adrian Oros a luat o decizie golănească: demiterea cercetătorului Costel Vînătoru din funcția de director al Băncii Naționale de Gene și înlocuirea acestuia cu un jurist fără nicio legătură cu cercetarea științifică”, a transmis Toma.

Constantin Toma a mai afirmat că „această decizie este un atac direct la întreaga comunitate buzoiană și la sănătatea românilor”.

La rândul lor, reprezentanții Jandarmeriei Buzău au precizat că „în intervalul 11.00-14.00, traficul auto şi pietonal va fi afectat pe traseul Piaţa Dacia-Bulevardul Nicolae Bălcescu-Instituţia Prefectului Judeţului Buzău-Parcul Crâng-Banca de Gene. Pentru desfăşurarea în condiţii de legalitate a adunării, jandarmii buzoieni, cu sprijinul IPJ Buzău, ISU Buzău şi Poliţiei Locale, vor asigura ordinea publică premergător şi pe timpul manifestării”.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele