Iohannis, amenințat cu moartea de un criminal condamnat la 15 ani și închis la Aiud

288
2 minute de lectură

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost amenințat cu moartea, printr-o scrisoare trimisă de un condamnat pentru crimă, închis la Penitenciarul din Aiud, pe care a refuzat să-l grațieze, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Un bărbat condamnat la 15 ani de închisoare pentru crimă, închis în Penitenciarul din Aiud, județul Alba, l-a amenințat pe președintele Klaus Iohannis cu moartea, după ce i-a fost refuzată cererea de grațiere.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Judecătoriei Aiud, Mihai Roman, amenințarea a fost făcută prin intermediul unei scrisori, iar dosarul în care bărbatul a fost trimis în judecată pentru ultraj se află în faza de cameră preliminară.

„S-a reținut în rechizitoriu că, prin intermediul unei scrisori expediate președintelui României, deținutul din Penitenciarul Aiud l-a amenințat cu moartea prin tăierea gâtului pe președinte, în contextul în care, în data de 12 decembrie 2017, președintele i-a respins cererea de grațiere individuală a pedepsei la 15 ani de închisoare, pentru omor. Această faptă a fost încadrată la infracțiunea de ultraj și s-a reținut că a fost săvârșită în recidivă postcondamnatorie, adică în timpul executării unei pedepse”, a declarat judecătorul Mihai Roman, pentru MEDIAFAX.

Ancheta în acest caz a pornit după ce Administrația Prezidențială a formulat o plângere împotriva deținutului.

Deținutul Costin Muntean are 59 de ani și a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru că a omorât o femeie cu care avea o relație de mai mult timp. Potrivit procurorilor, el a convins-o să meargă cu el într-o peșteră unde, după un raport sexual, a lovit-o puternic în cap, provocându-i răni grave și apoi a abandonat-o acolo, iar corpul victimei a fost găsit abia după două săptămâni, de un localnic.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele