Iohannis: Cei ce nu respectă legea vor fi amendați. Legea se aplică, nu se discută

45
2 minute de lectură
Sursa foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a spus, miercuri, că legea este făcută pentru a proteja cetățenii României și medicii. El a subliniat că cine nu respectă actele normative impus în stare de urgență vor fi amendați. Șeful statului a subliniat că „legea se aplică, nu se discută”.

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut, miercuri, de la ora 12:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor de siguranță și ordine publică în contextul epidemiei COVID-19 cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, și secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, chestor șef de poliție Bogdan Despescu.

La finalul ședinței, Iohannis a spus că tema discuției s-a axat pe siguranța și ordinea publică.

„Am pus un accent clar și ferm pe ce înseamnă impunerea legii. (…) Majoritatea românilor au înțeles aceste lucruri. Cei care nu au înțeles vor fi amendați. Pur și simplu legea se aplică, se impune, nu se discută”, a subliniat șeful statului, într-o declarație de presă.

Președintele României a mai spus că, de la începutul situației de urgență au fost făcute peste 870.000 de controale, pentru a se verifica dacă oamenii respectă izolarea sau carantina, precum și dacă firmele respectă normele de vânzare.

„S-au dat peste 78.000 de amenzi. .Legea este clară este pentru proecția oamenilor, a mediclor. Cine nu o respectă, va fi amendat. Respectați normele de conduită, nu vă dați mâna, nu vă îmbrățișați”, a conchis șeful statului.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele