Iohannis cere cetățenilor să nu își piardă răbdarea la cozile pentru votare

2 minute de lectură

Președintele Klaus Iohannis a transmis duminică pe Facebook un mesaj românilor care stau la cozi să voteze cerându-le acestora să nu-și piardă răbdarea și să nu renunțe la acest drept. Șeful statului a solicitat autorităților soluții pentru ca toți românii să poată vota duminică, transmite Mediafax.

Președintele și-a exprimat votul de dimineață în Capitală, punând ștampila pe toate cele trei buletine de vot.

Klaus Iohannis așteptând la secția de votare din liceul „Jean Monnet” din București.
Foto Bogdan Cristel

Atât Alianța USR-PLUS, cât și PMP au cerut prelungirea programului de vot pentru ca toți cetățenii din Diaspora să poată vota.

La mai multe secții de votare din străinătate, precum cele din Roma, Londra, Dublin, Roma sau Offenbach s-au format cozi, sute de români așteptând să-și exercite dreptul la vot. Cozi s-au format și în fața secțiilor de votare din Bruxelles, Roma, Verona, Offenbach, Dublin, Londra, Antwerp, Amsterdam, Lille, Berlin și Regensburg, românii declarându-se nemulțumiți, pe rețelele de socializare, că așteaptă ore bune la coadă din cauza organizării slabe a autorităților române.

La Stuttgart, unele persoane așteaptă și de 4 ore ca să voteze, polițiștii venind la fața locului. Românii au scandat minute bune „Hoții, hoții”, iar la Valencia, o coadă uriașă s-a format la singura secție de votare amenajată în oraș, românii așteptând în medie 4 ore. 

MAE susține că toate secțiile de votare din străinătate sunt operaționale și funcționează normal.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele