USR-PLUS și PMP cer prelungirea programului de vot

88
3 minute de lectură
Dacian Cioloș. Foto: Agerpres

Dacian Cioloș, lider al Alianței 2020 USR-PLUS, a cerut duminică Guvernului să dea o ordonanță de urgență pentru prelungirea programului de vot până la orele 23:00 din cauza cozilor infernale la care stau românii din străinatate.

De asemenea, Cioloș a cerut ca persoanele care se află în clădirile unde sunt secții de votare la ora 23:00 să aibă dreptul să voteze. 

Alianța USR-PLUS cere reguli mai relaxate pentru vot.

„Cerem autorităților măsuri de urgență pentru asigurarea dreptului fundamental de vot Alianța 2020 constată că situația actuală de desfășurare a procesului electoral impune măsuri urgente! Având în vedere desfășurarea deosebit de îngreunată a votării în întreaga țară și, în mod special, în Diaspora, solicităm ferm autorităților responsabile luarea următoarelor măsuri pentru asigurarea exercitării dreptului fundamental de vot: Dispunerea de către Guvern a extinderii duratei votării până la ora 23.00”, a transmis USR-PLUS într-un comunicat de presă.

Aceeași solicitare vine și din partea liderului PMP, Eugen Tomac.

Eugen Tomac. Foto: Agerpres

Președintele PMP Eugen Tomac a declarat că partidul pe care îl conduce a făcut o solicitare scrisă către Biroul Electoral Central pentru a se întruni în vederea adoptării unei decizii de prelungire a programului de vot pentru ca toți cetățenii din Diaspora să poată vota, transmite Mediafax.

În cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi la sediul PMP, domnul Tomac a declarat:

PMP a transmis o solicitare către BEC prin care cerem ca BEC, de urgență, să se convoace și să adopte următoarea decizie. Ne întâlnim cu un fenomen pe care l-am mai avut la alegeri și anume cozi de sute de metri în fața secțiilor de votare din străinătate, în mod special în fața secțiilor din UE și Republica Moldova. Am solicitat BEC să se întrunească de urgență și să ia decizia de a prelungi programul de vot pentru cetățenii români care votează peste hotare până la ultimul cetățean care își exercită dreptul de vot. În UE există state care au avut, timp de două zile, procesul electoral tocmai pentru a le permite cetățenilor să își exprime votul pentru Parlamentul European. E clar că prezența celor 3,5 milioane de cetățeni români și interesul lor față de aceste alegeri și referendumul cu obectiv în consolidarea statului de drept în România sunt teme de interes major pentru cetățenii români din UE și Republica Moldova.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele