Iohannis contraatacă : Acest infractor, Dragnea, cocoțat în fruntea statului progresează în fake news

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele României Klaus Iohannis a reacționat marți față de acuzațiile lansate de președintele PSD Liviu Dtagnea, care i-a atribuit instrumentarea scandalului ”Valiza”– o serie de dezvăluiri făcute de jurnaliștii de la Rise Project despre firma Tel Drum, despre care s-a spus dar nu s-a demonstrat, că ar fi a președintelui PSD.

”Asta se întâmplă dacă un infractor ajunge în vârful statului. E banal. Iar acest infractor, Dragnea, care s-a cocoțat în vârful partidului și al statului, progresează. Din păcate, nu în domeniul calității politicilor publice, nu în domeniul statului de drept, dar iată că progresează semnificativ în domeniul fake news. Ce a prezentat ieri este ceea ce în ziua de astăzi se numește fake news. Mai demult, se numeau pur și simplu minciuni. Sunt minciuni pesediste adunate pentru cele cinci campanii în care am participat în decursul anilor. Iar dacă discutăm de ce a fost ieri, nu pot să nu menționez valizele și constat cu tristețe că și în acest domeniu politica românească s-a schimbat. Am avut mai demult Caragiale, cu „O scrisoare pierdută”, pe urmă am avut acea fază ciudată cu bilețelul roz pierdut și regăsit, și iată că am ajuns în faza cu valizele. Așa se întâmplă dacă infractorii ajung în vârful statului.”

El a negat că ar exista vreo legătură între el și conținutul valizei pe care jurnaliștii Rise Project au spus că au primit-o de la un teleormănean care ar fi găsit-o pe proprietatea sa și de care Dragnea a sugerat că șeful statului nu ar fi străin. Întrebat dacă, în urma dezvăluirilor de presă, ar fi convins că există legături între liderul PSD și compania Tel Drum, Iohannis a spus: ”ontrar celor vehiculate de unii mincinoși, nu știu ce-i cu aceste valize. Nu am niciun fel de legătură, nu știu ce este în ele. Însă înțeleg că jurnaliștii care au primit aceste documente vor arăta ce este în valiză”, a spus președintele Iohannis.

Cât privește sceneta jucată de președintele PSD, care a venit luni la parlament cu două valize – una cu ”gogoșile Rise Project” și una cu dosarele atribuite lui Iohannis și pe care procurorii DNA le-ar ignora – Iohannis a spus că: ”omul este disperat că se arată tot mai mult că are probleme majore și nu numai acelea care sunt în fața judecătorilor. Și caută să aducă vorba despre alte lucruri, încearcă manevre de manipulare și asta am numit eu fake news.”

Dragnea și valizele

Președintele PSD Liviu Dragnea a venit luni, la parlament cu două valize, pe care le-a deschis în fața jurnaliștilor. Una dintre valize era plină cu gogoși, despre care a spus că sunt pentru jurnaliștii de la Rise Project, iar cealaltă valiză conținea dosare pe care le-a atribuit președintelui Iohannis.
”Prima valiză este pentru Rise Project, este cu gogoși. A doua valiză am găsit-o în fundul curții din Teleorman”, le-a spus Dragnea jurnaliștilor, într-o parafrază ironică după anunțul făcut de jurnaliștii de la Rise Project, care au scris că au intrat în posesia unei valize cu documente despre firma Tel Drum, găsită de un teleormănean pe proprietatea sa. În timp ce vorbea, Dragnea a început să scoată din cea de-a doua valiză dosarele care l-ar viza pe președintele României, Klaus Iohannis, și despre care a spus cu reproș, că nu au ajuns la DNA. Pe măsură ce le scotea din valiză, Dragnea le-a făcut și câte o descriere de conținut incriminator pentru șeful statului.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele