Iohannis: De Paște, vom fi alături de cei dragi, dar de la distanță

69
3 minute de lectură
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Ionahnnis a făcut, vineri, un apel la români să stea acasă, iar celor din Diaspora le-a cerut să nu vină în țară de sărbători. „Vor veni momente cu o mare încărcătură emoțională, care ne vor testa solidaritatea și unitatea”, a spus șeful statului.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, vineri, că urmează săptămâni foarte dificile și că numărul de morți și de cazuri grave de infecție cu COVID-19 va fi mai mare dacă nu se respectă restricțiile impuse de autorități.

„Este o etapă pe care prin măsurile restrictive luate din vreme am reușit să o întârziem cât mai mult posibil. De acum înainte urmează săptămâni foarte dificile, care vor fi critice pentru sistemul de sănătate din România. Este esențial să fim conștienți pentru că vor veni momente cu o mare încărcătură emoțională, care ne vor testa solidaritatea și unitatea. (…) Avem deja de plâns 116 morți, 116 semeni care și-au pierdut viața răpusi de acest virus. (…) Dacă nu respctăm măsurile impuse de autorități pierderile de vieți vor fi tot mai multe și cazurile garve se vor înmulți”, a spus șeful statului.

Acesta susține că măsurile de distanțare socială trebuie să rămână în vigoare până când pericolul provocat de acest virus va trece.

Klaus Iohannis le cere românilor să stea în case, iar celor din Diaspora să nu revină acasă de sărbători.

„Se apropie cele mai importante sărbători creștine, ale luminii, ale solidarității și bunătății, pe care oamenii le celebreza în mod firesc, an de an, alături de familie, de cei apropiați. Fac un apel către românii din Diapora, dar care mă umple de tristețe: nu veniți anul acesta acasă de sărbători, este important să înțelegeți că revenirea în țară poate fi extrem de periculoasă atât pentru voi, cât li pentru cei la care tineți. (…) Vom fi alături de cei dragi, dar la distanță, vom face aceste sacrificii dureroase pentru a putea fi din nou împreună mai târziu. (…) Este o dramă reală pentru credincioși să nu poată merge la biserică, dar această perioadă dificilă va trece și ne vom reuni în biserici cu și mai multă credință. Nu există altă cale decât aceea de a sta acas”, a mai spus președintele.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele