Iohannis, despre CCR: Nu am astfel de informații că se judecă partizan

15
2 minute de lectură
Foto: presidency.ro

Klaus Iohannis a declarat, întrebat despre posibilitatea ca CCR să judece partizan, că nu are astfel de informații, însă dacă cineva le are, atunci ar trebui să le comunice cu cât mai repede cu atât mai bine.

„Nu am astfel informații că se judecă partizan, dar dacă cineva are astfel de informații, cu cât le comunică mai repede cu atât mai bine”, a afirmat Klaus Iohannis, luni la Palatul Cotroceni.

Premierul interimar, Ludovic Orban, a afirmat, luni, după decizia CCR, că, precum un „fir roșu”, de câțiva ani, Curtea Constituțională, prin deciziile pe care le ia, afectează atribuțiile constituționale ale președintelui, sugerând un partizanat între CCR și PSD.

„Nu există nicio prevedere constituțională care îl împiedică pe președintele României să nominalizeze un candidat de premier cum sunt eu. De o bună bucată de vreme aproape orice conflict juridic sau orice sesizare a CCR a fost tratată de CCR de pe poziții partizane, dându-se satisfacție PSD, fie președinților celor două Camere care au invocat conflicte juridice de natură constituțională. Nu putem să nu vedem un partizanat al CCR”, a afirmat Ludovic Orban.

Premierul interimar a mai spus că nu poate să înțeleagă pe ce text constituțional se bazează decizia de luni a CCR.

Curtea Constituțională a stabilit, luni, cu majoritate de voturi, că există conflict juridic de natură constituțională între Președinție și Parlament din cauza desemnării lui Ludovic Orban în funcția de premier de către șeful statului Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele