Iohannis: Europa nu vrea acest PSD care ignoră toate valorile de bază

33
Foto: presidency.ro.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că liderii europeni nu se amestecă în probleme interne „foarte concrete”, că nu l-a întrebat nimeni de ce ”în Oltenia se inaugurează a zecea oară, miercuri, drumul expres spre Pitești”, dar că aceștia sunt foarte interesați de problema statului de drept.

„Liderii europeni nu vin să se amestece în probleme foarte concrete, nici măcar nu menționează aceste chestiuni, pentru că nu se face să te amesteci în politica internă a altuia. Nu a venit nimeni să-mi spună că de ce în Oltenia se inaugurează a zecea oară mâine drumul expres spre Pitești. Dacă n-ar fi de plâns, ar fi de râs. Nici alte chestiuni economice, contrar celor speculate, nu s-au discutat”, a spus Klaus Iohannis, marți, la evenimentul de lansare a cărții sale în Craiova.

Totodată, șeful statului a transmis că liderii europeni sunt foarte interesați de problema statului de drept și independența justiției.

„Într-o problemă ei sunt foarte interesați, în problema statului de drept, a independenței justiției. UE nu este o Uniune strict economică, nu este un fel de târg în care mergem să schimbăm mărfurile la liber. Este mai mult decât atât, se bazează pe valori care au fost numite europene, democrației euro-atlantice, democrației europene, valori pentru care românii au luptat și mulți s-au sacrificat în decembrie ’89. În democrație și politicienii au înțeles că unele lucruri nu sunt negociabile statul de drept, independența justiției nu sunt negociabile, pentru că altfel se pierde tot”, a afirmat Klaus Iohannis.

Președintele României a mai transmis că europenii nu doresc să discute cu membrii PSD.

„Pentru Europa, PSD nu contează. (…) Europenii nu doresc să discute cu PSD-ul. PSD încearcă să îndoaie legile pentru a-și scăpa liderul de pușcărie. Nu mai vorbește nimieni dintre liderii europeni relevanți cu PSD, nu fiindcă n-ar vrea să fie cu românii, nu fiindcă ar vrea să ne impună ceva. Te doare capul când îi auzi pe PSD-iști când merg prin țară în campanie electorală și încearcă să vină cu tot felul de idei ciudate. Europa nu vrea acest PSD care ignoră toate valorile de bază”, a susținut Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis s-a aflat, marți, la evenimentul de lansare din Craiova a cărții sale „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”, care a avut loc la Filarmonica Oltenia.

Comentarii

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele