Votul din 26 mai, evocat în discuția dintre Iohannis și procurorul general al SUA

279
2 minute de lectură

Președintele Klaus Iohannis l-a primit marți, 18 iunie, la Palatul Cotroceni, pe procurorul general al Statelor Unite, William Barr, cu ocazia vizitei pe care acesta o efectuează în România, în contextul participării la reuniunea ministerială UE-SUA în domeniul Justiție și Afaceri Interne (JAI), organizată de Președinția română a Consiliului Uniunii Europene.

„Președintele României și-a exprimat aprecierea pentru substanța și dinamica Parteneriatului Strategic dintre țara noastră și Statele Unite ale Americii, care a devenit tot mai puternic în ultimii ani, reiterând angajamentul consecvent al României și al său personal pentru aprofundarea acestuia pe toate dimensiunile: politică, de apărare și securitate, dar și în domeniul cooperării juridice și al statului de drept. Președintele Klaus Iohannis a subliniat, totodată, necesitatea ca și cooperarea în domeniul economic să ajungă la același nivel de excelență“, se arată într-un comunicat al Președinției.

„Președintele României a evocat recentul vot pentru alegerile europarlamentare și pentru referendumul pe teme legate de justiție, care a demonstrat că cetățenii români sunt profund atașați de valorile democratice și înțeleg importanța unui sistem de justiție independent și eficient, fără de care nu poate exista o democrație funcțională“, se arată în continuare.

La rândul său, Barr a salutat Parteneriatul Strategic cu România, „cel mai de încredere aliat al Statelor Unite în regiune“.

„Oficialul american a exprimat aprecierea deosebită pentru soliditatea Parteneriatului Strategic cu România, care este cel mai de încredere aliat al SUA din regiune, relațiile bilaterale fiind foarte apropiate, nu numai în ceea ce privește cooperarea în domeniul apărării și securității, ci și al aplicării legii, inclusiv în domeniul cibernetic“, precizează Cotroceniul.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele