Iohannis laudă eforturile Egiptului pentru consolidarea securității regionale

29
2 minute de lectură

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, miercuri, la Palatul Cotroceni, cu președintele Republicii Arabe Egipt, Abdel Fattah El-Sisi. Cei doi au susținut o declarație de presă comună în care a fost reiterată relația comercială bilaterală dintre cele două state.

”Această vizită se înscrie în dialogul intens la nivel înalt pe care l-am avut în ultimul timp, fiind a treia noastră interacțiune în decurs de 6 luni – și sunt convins că acest ritm energic va stimula relația noastră bilaterală pe toate palierele relevante. După 113 ani de relații diplomatice, relația noastră este foarte solidă, Egiptul fiind unul dintre prietenii tradiționali ai României în regiunea Orientului Mijlociu și în Africa”, a declarat președintele Klaus Iohannis, citat de Mediafax.

În cadrul consultărilor a fost discutat nivelul de creștere a schimburilor comerciale bilaterale, Egipt fiind unul dintre principalii parteneri comerciali ai României în regiune.

”De asemenea, am pledat pentru diversificarea comerțului și stimularea investițiilor reciproce în domenii precum IT, turism, energia, industria, construcțiile civile și infrastructura. Am exprimat convingerea că recenta rundă a Comitetului mixt de cooperare economică, științifică și tehnică, desfășurată la Cairo în februarie, acest an, a avut un rol important în dezvoltarea cooperării economice și sectoriale dintre țările noastre.”, a mai declarat președintele României.

Șeful statului a adăugat că România sprijină consolidarea parteneriatului UE-Egipt.

”România sprijină cu tărie consolidarea parteneriatului Uniunea Europeană-Egipt în toate componentele sale. Acest parteneriat este important pentru stabilitatea și prosperitatea Mediteranei, a Orientului Mijlociu și a Africii, dar, evident, și a Europei.”, a declarat președintele Iohannis.

Klaus Iohannis a salutat eforturile depuse de Egipt pentru consolidarea securității regionale și contribuția la gestionarea migrației.

”Am exprimat profunda apreciere pentru eforturile întreprinse de Egipt și de domnul președinte personal în vederea consolidării securității regionale, precum și pentru contribuția activă la gestionarea migrației. Egiptul are un rol important în regiune și, prin abordarea sa echilibrată față de provocările complexe din zonă, reprezintă un factor esențial moderator în Orientul Mijlociu și Africa.”, a conchis șeful statului.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele