Teodorovici anunță scoaterea Vămii din subordinea ANAF, dar se va discuta în CSAT

68
1 minut de lectură

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a anunțat miercuri că Guvernul va adopta, în luna iulie, o ordonanță de urgență care prevede scoaterea Vămii din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) și punerea sub autorității Ministerului de Finanțe, informează Mediafax.

„Este într-adevăr o dorință de a face o schimbare în zona de vamă și anume scoaterea Vămii de sub ANAF și punerea sub Ministerul de Finanțe, dar sub autoritatea Ministerului de Finanțe, adică o formă foarte slabă, în sensul de independență a structurii vamale. Vama trebuie să fie o structură independentă. Până în final de iunie o să prezentăm public actul normativ, ordonanța și hotărârea de guvern și la final de iulie să fie deja baza legală adoptată”, a anunțat Eugen Teodorovici, miercuri, la Parlament .

Acesta a afirmat că acest demers ar trebui discutat în ședința CSAT, fiind un subiect de siguranță națională: „Trebuie să fie o discuție în CSAT pentru că este un subiect foarte important, de siguranță națională aș putea spune, partea de vamă”.

Ministrul a adăugat că prin scoaterea din subordinea ANAF a Vămii, Guvernul „protejează piața și economia internă”.

„Este proiectul de ordonanță făcut. Săptămâna viitoare vom posta pe site actul normativ”, a conchis Teodorovici.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele