Iranul a capturat un nou petrolier străin în Golful Persic

301
1 minut de lectură

3.20 PM: Gardienii Revoluţiei din Iran au confirmat că au capturat un nou petrolier străin în Golful Persic, după ce acesta ar fi încercat să transporte petrol în țările arabe, relatează Mediafax.

Un purtător de cuvânt pentru Gardienii Revoluției a declarat pentru presa iraniană că petrolierul a fost confiscat la data de 31 iulie, însă originea acestuia a rămas necunoscută.

Iranul a capturat un nou petrolier care aparține unei alte țări în regiunea Golfului Persic, a informat presa de stat iraniană, fără a oferi însă mai multe detalii despre originea acestuia, potrivit Mediafax.

Presa iraniană a informat că forțele maritime ale Gardienilor Revoluției din Iran au capturat un petrolier care încerca să extragă combustibil pentru țările arabe.

Petrolierul ar fi transportat aproximativ 700.000 de litri de petrol. Toți cei șapte membri ai echipajului au fost reținuți.

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat, săptămâna trecută, capturarea unui petrolier britanic în Strâmtoarea Hormuz, în replică la oprirea în Strâmtoarea Gibraltar a unui vas care ar fi transportat petrol iranian destinat Siriei. Nava britanică Stena Impero a fost oprită de Gardienii Revoluţiei pentru “nerespectarea codului maritim internaţional, la solicitarea Autorităţii portuare şi maritime din provincia Hormuzgan”. Marea Britanie şi Statele Unite au condamnat vehement capturarea petrolierului britanic.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele