Focar de pestă porcină la granița cu Republica Moldova

37
1 minut de lectură

Pesta porcină se extinde cu viteză în județul Galați, unde, duminică, autoritățile au anunțat prezența unui nou focar într-o localitate situată la granița cu Republica Moldova, informează Mediafax. Aproape 200 de animale vor fi eutanasiate preventiv în satul situat pe malul Prutului.

Potrivit Prefecturii Galați, toți porcii din comuna Oancea vor fi eutanasiați, după ce un nou focar de pestă a fost confirmat într-o gospodărie din mijlocul comunei. De asemenea, autoritățile au decis instituirea unei zone de siguranță în jurul localității.

„S-a decis astfel uciderea preventivă a suinelor din această localitate. În Baza Națională de Date, la Oancea sunt înregistrate 52 de curți cu un efectiv de 179 de porci, echipele mixte urmând să înceapă uciderea preventivă în această dimineață (…) S-a decis instituirea unei zone de control temporar în jurul exploatației, unde se vor aplica măsuri de prevenire a difuzării bolii din focar”, precizează, într-un comunicat de presă, Prefectura Galați.

În această vară, în județul Galați au fost eutanasiați peste 500 de porci ca măsură de prevenire a răspândirii pestei porcine.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele