Reacții la Washington după vestea unei posibile încetări a focului în nord-vestul Siriei

45
1 minut de lectură

Departamentul de Stat al SUA a anunţat sâmbătă că salută vestea privind o posibilă încetare a focului în nord-vestul Siriei, ultimul bastion din ţară controlat de rebeli, și a cerut încetarea atacurilor asupra civililor, potrivit Reuters, preluat de Mediafax.

Săptămâna trecută, mass-media siriană a informat că încetarea focului va avea loc atâta timp cât luptătorii rebeli vor implementa condițiile unui acord de încetare a focului, gestionat anul trecut de Rusia și Turcia.

Valul de violență din nord-vestul Siriei care a început la sfârșitul lunii aprilie a dus la moartea a mai mult de 400 de civili și a forțat peste 440.000 de oameni să fugă spre granița cu Turcia, potrivit Națiunilor Unite.

“Statele Unite consideră că nu poate exista o soluție militară în conflictul sirian și doar o soluție politică poate asigura un viitor stabil și sigur pentru toți sirienii”, a transmis Departamentul de Stat într-un comunicat.

„Mai credem că singura cale viabilă către o soluție politică este procesul politic condus de ONU la Geneva, inclusiv reforma constituțională și alegerile supravegheate de ONU”, se arată în declarație.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele