Iranul continuă să exporte petrol, în pofida sancțiunilor impuse de Statele Unite

31
1 minut de lectură
Sursă: Twitter/Ali200831878

Vicepreședintele Iranului, Eshaq Jahangiri, a declarat luni pentru televiziunea iraniană de stat, că țara sa continuă să exporte petrol, în pofida sancțiunilor impuse de către Statele Unite ale Americii regimului de la Teheran, informează Reuters, preluat de Mediafax.

Oficialul iranian a adăugat că „presiunea maximă” aplicată de către Statele Unite prin intermediul sancțiunilor nu și-a atins scopul.

„În pofida presiunilor americanilor și sancțiunilor impuse de ei exporturilor noastre de petrol, noi continuăm să ne vindem petrolul prin alte mijloace (…), în condițiile în care și unele state prietene au încetat să ne mai cumpere petrolul de frica sancțiunilor impuse de America”, a spus Jahangiri.

„Au eșuat în încercarea de a aduce exporturile noastre de petrol la zero, așa cum plănuiseră”, a adăugat acesta.

Relațiile dintre Statele Unite și Iran s-au deteriorat puternic în ultima perioadă, mai ales după ce președintele american, Donald Trump, a decis, anul trecut, retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear din 2015 dintre Iran și marile puteri.

De atunci, Washingtonul a reintrodus sancțiuni economice care vizează exporturile de petrol ale Iranului, în încercarea de a convinge Teheranul să vină la masa negocierilor privind un acord mai amplu.

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele