Jandarmeria l-a identificat pe bărbatul care l-a lovit pe Gelu Voican Voiculescu

213
3 minute de lectură
Sursa Foto: Jandarmeria București

Urmăriți-ne și pe Facebook

Bărbatul care l-a agresat pe Gelu Voican Voiculescu a fost identificat de către Jandarmeria București.

Redăm comunicatul Jandarmeriei București:

“În legătură cu evenimentul de la Piața Universității, revenim cu următoarele precizări:

Acțiunea de lovire a fost constatată după ce persoana agresată a fost izolată și a început să sângereze, timp în care, cel care a lovit părăsise deja zona.

În urma vizionării filmărilor efectuate la fața locului, au fost stabilite semnalmentele persoanei care a agresat cu un baston ortopedic, aceasta fiind o persoană în vârstă, de aproximativ 65 de ani, nefiind cunoscută cu antecedente la adunările publice. Persoana în cauză a fost identificată, iar datele au fost transmise organelor abilitate în vederea continuării cercetărilor”.

În acest sens, Jandarmeria a trimis o poză a bărbatului care l-a lovit în cap pe Gelu Voican Voiculescu, pentru ca el să fie identificat cât mai repede.

Fostul vice prim-ministru, Gelu Voican Voiculescu, a venit, sâmbătă, în Piața Universității, locul unde se desfășoară un eveniment de comemorare a eroilor Revoluției, el fiind huiduit de oamenii prezenți la manifestație, aceștia strigând: „Criminalule, cum ai tupeul să vii aici?”. Ulterior, Voican Voiculescu a fost lovit cu un baston în cap și a început să sângereze.

Gelu Voican Voiculescu a venit în Piața Universității, locul unde mai multe oficialități, între care președintele Klaus Iohannis, au depus coroane de flori, pentru cinstirea eroilor Revoluției, la 30 de ani de sângeroasele evenimente din decembrie 1989.

Voican Voiculescu a fost flancat de mai mulți jandarmi, pentru a putea fi scos din piață și pentru a fi protejat de oamenii nemulțumiți de prezența acestuia.

Gelu Voican Voiculescu a fost trimis în judecată, alături de Ion Iliescu, în dosarul Revoluției, cazul aflându-se pe masa judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ). El este acuzat de infracţiuni contra umanităţii.

Recent, el a fost în mijlocul unui scandal legat de un concert al Institutului Revoluției Române, instituție pe care o conduce. Mai multe organizații civice au contestat, vineri, evenimentul organizat de Institut, pentru care s-ar fi alocat 100.000 de euro de la bugetul de stat. Ulterior, sâmbătă, evenimentul a fost anulat.

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele