Japonia a recuperat fragmente din avionul F-35 prăbușit luna trecută

39
1 minut de lectură

Japonia a recuperat mai multe fragmente ale unui avion militar de tip F-35 prăbușit în Pacific în urmă cu o lună, a anunțat astăzi ministrul japonez al Apărării, citat de CNN. Motivul prăbușirii unuia dintre cele mai avansate avioane de luptă din lume continuă să fie necunoscut.

Fragmente ale sistemului de înregistrare a parametrilor de zbor, precum și bucăți din cabină au fost recuperate de pe fundul oceanului, a spus ministrul Apărării, Takeshi Iwaya.

Conform oficialului, starea în care se află cutia neagră este „teribilă“ iar o parte din memoria dispozitivului lipsește, astfel că este în continuare extrem de dificil de determinat ce a provocat prăbușirea la 9 aprilie a aparatului conceput în Statele Unite.

Avionul și pilotul acestuia, maiorul Akinori Hosomi, au fost dați dispăruți în timpul unei misiuni de antrenament inițiate de la baza militară aeriană Misawa, în nordul Japoniei.

Având 3.200 de ore de experiență, Hasomi, în vârstă de 41 de ani, a semnalat că este nevoit să abandoneze zborul, înainte de a dispărea de pe radare.

Japonia a decis întreruperea zborurilor cu aparatele F-35 pe parcursul investigației.

Autoritățile de la Tokyo au plasat o comandă de 147 de avioane F-35. Costul unui astfel de aparat depășește 100 de milioane de dolari, iar Japonia intenționează ca modelul să devină principalul aparat al Forțelor Aeriene pentru deceniile următoare.

Armata Statelor Unite are în dotare sute de avioane F-35. Peste zece alte țări folosesc avionul militar proiectat în Statele Unite.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele