UPDATE: Femeile luate ostatice în incidentul din Franţa au fost eliberate

84
2 minute de lectură

UPDATE: Tânărul înarmat care a luat ostatice patru femei într-un magazin din Toulouse a eliberat marți seara toate persoanele sechestrate, potrivit unor surse din cadrul poliției locale.

Individul în vârstă de 17 ani, care în luna decembrie a fost reținut în urma unui miting al mișcării „Vestele Galbene“, nu a făcut nicio cerere pentru eliberarea persoanelor sechestrate, potrivit unei surse, care a precizat că incidentul nu pare să fie unul de natură teroristă, informează Mediafax.

Autoritățile au informat că bărbatul a amenințat că va deschide focul asupra polițiștilor și a solicitat prezența unui negociator.

Tânărul încă nu s-a predat autorităților.

La locul luării de ostatici au fost trimişi sute de agenţi de poliţie, inclusiv membri ai forţelor speciale.

UPDATE: Potrivit informațiilor din presa locală, atacatorul ar avea 17 ani, însă nu a putut fi încă identificat.

Agresorul „ne-a spus că este pentru binele noastru“, a povestit un client al magazinului care a fost eliberat. Pentru persoane continuă să fie ostatice. Potrivit datelor cele mai recente, ostaticii ar fi patru femei: patroana și trei angajate.

„Bărbatul a intrat cu o cagulă pe cap, însă aceasta nu-i acoperea chipul. Agresorul are și o cameră de acțiune de tip GoPro montată pe piept“, a povestit bărbatul eliberat.

Ministrul de Interne, Christophe Castaner, s-a deplasat la Blagnac. Autoritățile au anunțat că forțele speciale RAID și BRI au fost mobilizate la fața locului.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Un bărbat înarmat a luat astăzi patru ostatici într-un magazin din localitatea franceză Blagnac, în apropiere de Toulouse, anunță Le Figaro.

Autoritățile au informat că bărbatul a amenințat că va deschide focul asupra polițiștilor și a solicitat prezența unui negociator.

Poliția a anunțat că este încă devreme pentru a stabili dacă incidentul este unul de natură teroristă, însă este posibil și să fie vorba despre o tentativă eșuată de jaf armat.

Identitatea bărbatului nu este cunoscută în acest moment și nu există informații despre eventualele revendicări ale acestuia.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele