UPDATE: Femeile luate ostatice în incidentul din Franţa au fost eliberate

Foto Twitter / Le Parisien

UPDATE: Tânărul înarmat care a luat ostatice patru femei într-un magazin din Toulouse a eliberat marți seara toate persoanele sechestrate, potrivit unor surse din cadrul poliției locale.

Individul în vârstă de 17 ani, care în luna decembrie a fost reținut în urma unui miting al mișcării „Vestele Galbene“, nu a făcut nicio cerere pentru eliberarea persoanelor sechestrate, potrivit unei surse, care a precizat că incidentul nu pare să fie unul de natură teroristă, informează Mediafax.

Autoritățile au informat că bărbatul a amenințat că va deschide focul asupra polițiștilor și a solicitat prezența unui negociator.

Tânărul încă nu s-a predat autorităților.

La locul luării de ostatici au fost trimişi sute de agenţi de poliţie, inclusiv membri ai forţelor speciale.

UPDATE: Potrivit informațiilor din presa locală, atacatorul ar avea 17 ani, însă nu a putut fi încă identificat.

Agresorul „ne-a spus că este pentru binele noastru“, a povestit un client al magazinului care a fost eliberat. Pentru persoane continuă să fie ostatice. Potrivit datelor cele mai recente, ostaticii ar fi patru femei: patroana și trei angajate.

„Bărbatul a intrat cu o cagulă pe cap, însă aceasta nu-i acoperea chipul. Agresorul are și o cameră de acțiune de tip GoPro montată pe piept“, a povestit bărbatul eliberat.

Ministrul de Interne, Christophe Castaner, s-a deplasat la Blagnac. Autoritățile au anunțat că forțele speciale RAID și BRI au fost mobilizate la fața locului.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Un bărbat înarmat a luat astăzi patru ostatici într-un magazin din localitatea franceză Blagnac, în apropiere de Toulouse, anunță Le Figaro.

Autoritățile au informat că bărbatul a amenințat că va deschide focul asupra polițiștilor și a solicitat prezența unui negociator.

Poliția a anunțat că este încă devreme pentru a stabili dacă incidentul este unul de natură teroristă, însă este posibil și să fie vorba despre o tentativă eșuată de jaf armat.

Identitatea bărbatului nu este cunoscută în acest moment și nu există informații despre eventualele revendicări ale acestuia.

Comentarii
Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele