Japonia testează cel mai rapid tren din lume

548
1 minut de lectură

Japonia a demarat testele la cel mai rapid tren „convențional“ din lume, capabil să atingă viteze de 400 de kilometri pe oră.

Versiunea ALFA-X a trenului de mare viteză Shinkansen va fi testată timp de trei ani, informează CNN.

Trenul va fi operațional din 2030 și se va deplasa cu viteza de 360 de kilometri pe oră, depășind versiunea chineză, Fuxing, care efectuează curse cu zece kilometri pe ora sub viteza lui ALFA-X, în pofida faptului că ambele sunt proiectate să se poată deplasa cu aceeași viteză maximă.

Noul tren va fi testat pe linia dintre orașele Sendai și Aomori, situate la 280 de kilometri distanță. Probele vor avea loc de două ori pe săptămână, noaptea, când linia este necirculată.

În paralel, continuă testele cu noul Shinkansen N700S, care va deveni operațional în 2020, însă cu o viteză maximă de „numai“ 300 de kilometri pe oră.

Apariția noilor modele coincide cu pregătirile Japoniei pentru Jocurile Olimpice de Vară ce vor avea loc în 2020 la Tokyo.

Indiferent de vitezele pe care ALFA-X le va atinge în timpul testelor, nu va putea ajunge din urmă trenul japonez cu levitație magnetică (sau maglev), care a atins viteza-record de 603 kilometri pe oră în 2015, pe o porțiune experimentală.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele