Jeff Bezos acuză editorul National Enquirer de șantaj

43
2 minute de lectură

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos (foto), a acuzat editorul National Enquirer, AMI, într-o postare pe blogul personal, că ar fi încercat să-l șantajeze, relatează CNN.

În postarea făcută pe platforma de blogging Medium, Bezos a dat publicității textele mai multor e-mail-uri primite de la directori ai AMI.

Conform miliardarului, fondator și director executiv al Amazon, AMI l-ar fi amenințat că va publica o serie de fotografii în care ar fi surprins în situații compromițătoare.

Bezos descrie textele drept tentative de „extorcare și șantaj“.

Jeff Bezos este cel mai bogat om din lume și principal acționar la Amazon, unde deține 16% dintre acțiuni.

„Ieri mi s-a întâmplat ceva ciudat. De fapt, pentru mine nu a fost doar ciudat, ci și o premieră absolută. Mi s-a făcut o ofertă imposibil de refuzat. Sau, cel puțin, asta crede conducerea National Enquirer. Mă bucur că au crezut asta, pentru că au avut astfel curajul să pună totul în scris“, a spus Bezos. „În loc să capitulez în fața unei tentative de extorcare și șantaj, am decis să public exact ce mi-au scris, în pofida repercusiunilor personale și a rușinii publice cu care sunt amenințat“, a adăugat el.

Bezos și-a intitulat postarea „No thank you, Mr. Pecker“ („Nu, mulțumesc, domnule Pecker“), referindu-se la directorul executiv al AMI, David Pecker.

„În corespondența cu AMI, se vede clar faptul că sunt amenințat că fotografiile personale vor fi publicate, dacă nu declar public, în mod fals, că materialele publicației nu sunt motivate sau influențate politic“, a explicat el.

Pecker a căpătat notorietate pentru relația sa cu președintele american, Donald Trump.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele