Judecătorii au respins cererea de recuzare a unui magistrat din completul lui Dragnea

217
Foto: Bogdan Cristel

Judecătorii au decis, în urma deliberării, să respingă cererea formulată de apărarea lui Liviu Dragnea de recuzare a Simonei Enceanu, magistrat care face parte din complet, pe motiv că există materiale de presă din care rezultă că soțul ei ar fi susținător PSD.

Avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a cerut în instanță recuzarea unei judecătoare din procesul lui Dragnea. Avocata și-a motivat cererea cu faptul că există materiale în presă din care rezultă că soțul unei judecătoare, Simona Enceanu, e susținător PSD.

În urma deliberării, judecătorii au respins cererea, informează Mediafax.

„Am găsit un material. Soția îl judecă pe Liviu Dragnea, soțul e fan PSD. În acest moment, e afectată imparțialitate doamnei judecător, dânsa nu mai poate face parte din complet“, a spus avocata lui Dragnea, la momentul formulării cererii de recuzare.

Completul care îl judecă pe Dragnea este format din judecătoarele Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana și Popa Rodica Aida. Între timp, unul dintre judecători, Luciana Mera, a solicitat pensionarea, iar cererea i-a fost aprobată de către Consiliul Superior al Magistraturii.

Dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman (DGASPC) Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, a fost amânat pe parcursul a mai multe termene de judecată, în urma controverselor referitoare la constituirea completurilor de 5 judecători.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele