Justin Trudeau refuză să demisioneze din funcția de premier al Canadei

49
Foto: Getty Images/Guliver
1 minut de lectură

Premierul canadian, Justin Trudeau (foto), refuză să demisioneze în urma unui scandal în care este implicată Administrația de la Ottawa, spunând că el și echipa sa au acționat întotdeauna conform legii, iar canadienii vor avea posibilitatea de a-și exprima opțiunile la alegerile federale din octombrie, relatează The Guardian.

Comentariile acestuia au apărut după ce fostul ministru de Justiție și procuror general Jody Wilson-Raybould a denunțat anumite încercări consistente, susținute și inadecvate din partea oficialilor de rang înalt apropiați de premier care au încercat să o convingă să renunțe la acuzațiile împotriva unei companii de construcții canadiene acuzată de corupție.

În cadrul unei declarații în fața Comisiei de Justiție, Wilson-Raybould a spus că presiunea exercitată asupra ei au inclus „amenințări mascate“, dacă nu este de acord.

„Am întâmpinat încercări consistente și susținute din partea multor persoane din interiorul guvernului de a interfera politic în exercitarea actului de justiție în rolul meu de procuror general al Canadei într-un mod inadecvat“, a spus ea în declarația de deschidere.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele