Justiția turcă respinge eliberarea unui angajat al Consulatului SUA din Istanbul arestat din 2017

Autoritățile americane și-au exprimat dezamăgirea după ce o instanță din Turcia a respins cererea de eliberare a lui Metin Topuz, un cetățean turc angajat al Consulatului american de la Istanbul, aflat în închisoare pentru acuzații de spionaj, informează Reuters.

22
1 minut de lectură

În cadrul audierii de miercuri, instanța a hotărât să îl mențină în arest pe Metin Topuz, angajat ca translator în cadrul Consulatului Statelor Unite la Istanbul, cel puțin până la următorul termen de judecată, stabilit pentru 28 iunie.

„Sunt dezamăgită de rezultatul audierii de ieri din Turcia”, a scris joi pe Twitter purtătoarea de cuvânt a Departamentului american de Stat, Morgan Ortagus.

„Nu există dovezi credibile că ar fi făcut ceva ilegal, dar angajatul Consulatului american de la Istanbul, Metin Topuz, rămâne în arest. Solicităm încă o dată autorităților din Turcia să rezolve această problemă într-o manieră promptă, transparentă și corectă”, a adăugat ea.

Topuz, care se află în închisoare din 2017, este unul dintre cei trei angajați ai Consulatului care au fost puși sub acuzare într-un dosar care a devenit o sursă majoră de tensiuni între Ankara și Washington.

El este acuzat de spionaj și de legături cu rețeaua clericului Fethullah Gulen, pe care autoritățile din Turcia îl acuză că ar fi plănuit tentativa de lovitură de stat din 2016.

Topuz neagă acuzațiile.

Citiți și: Luați Istanbulul, cu orice preț!

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele