May va anunța data alegerii unui succesor după următorul vot al Acordului Brexit

Prim-ministrul britanic Theresa May a transmis, joi, că va anunța în curând data pentru alegerea unui alt premier, transmite BBC. Potrivit unor surse citate de postul britanic, dacă acordul negociat de Theresa May cu liderii europeni va fi respins, aceasta va demisiona. .

14
Theresa May Sursa foto: Facebook

Anunțul a fost făcut în urma unei întâlniri dintre Theresa May și parlamentarii seniori din Partidul Conservator, care i-au cerut să aleagă data în care va demisiona din funcția de prim-ministru.

Dacă Acordul Brexit negociat de Theresa May împreună cu liderii europeni va fi respins pentru a patra oară, prim-ministrul va demisiona din funcție, conform unor surse citate de BBC.

Camera Comunelor a respins la limită, în luna ianuarie, o moţiune de cenzură depusă de opoziţia laburistă la adresa Guvernului Theresa May, ceea ce înseamnă că Theresa May nu poate fi supusă unei alte moțiuni formale până în luna decembrie.

Fostul ministru britanic pentru Brexit, Boris Johnson, și-a anunțat joi intenția de a candida pentru conducerea Partidului Conservator și pentru funcția de prim-ministru, după ce prim-ministrul Theresa May va demisiona din funcție.

Guvernul Theresa May încearcă să depăşească impasul din negocierile cu liderul laburist, Jeremy Corbyn. Executivul de la Londra speră să obţină sprijinul Partidului Laburist pentru aprobarea Acordului Brexit în Camera Comunelor.

Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele