Kim Jong-Un: Testele cu rachete sunt un avertisment pentru SUA și Coreea de Sud

42
2 minute de lectură

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a afirmat miercuri că rachetele tactice lansate cu o zi înainte de Coreea de Nord reprezintă un avertisment în legătură cu exercițiile militare comune desfășurate de Coreea de Sud și Statele Unite, anunță presa de stat de la Phenian, citată de Mediafax.

Coreea de Nord a lansat marți dimineață două proiectile despre care se crede că erau rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, au anunțat autoritățile militare de la Seul. Proiectilele, care au fost lansate marți dimineață din provincia Hwanghae de Sud, aflată în sud-vestul Coreei de Nord, au zburat pe o distanță de aproximativ 450 de kilometri înainte de a se prăbuși în Marea de Est (Marea Japoniei, n.red.), a anunțat Statul Major Interarme al forțelor armate sud-coreene.

Acțiunea militară a fost „o ocazie pentru a trimite un avertisment adecvat în legătură cu exercițiul militar comun în curs de desfășurare al autorităților americane și sud-coreene“, a declarat liderul regimului de la Phenian, citat de agenția nord-coreeană de știri KCNA.

„Noile rachete tactice ghidate“, lansate din zona de vest a Coreei de Nord, au zburat „pe deasupra zonei capitalei și regiunii centrale interioare“ înainte de „a lovi cu precizie insulița vizată“ din largul coastelor estice ale țării, a transmis KCNA.

Lansarea rachetelor a „verificat în mod clar fiabilitatea, securitatea și capacitatea militară reală“ a acestor arme, a precizat agenția nord-coreeană de știri.

Proiectilele au fost lansate la o zi după startul unui exercițiu militar comun al forțelor sud-coreene și americane.

La scurt timp după lansarea proiectilelor, Ministerul nord-coreean de Externe a transmis că, în cazul în care exercițiul va continua, regimul de la Phenian „va fi obligat să caute o nouă cale“, relatează publicația The Japan Times.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele